Difference between revisions of "Thingomatic 3d"

From TAMI
Jump to navigationJump to search
(Created page with "We have a Cupcake and a Reprap that are not yet functional, this page will track the current status. = Cupcake = Motherboard is v1.2 - http://reprap.org/wiki/Motherboard_1_2 M...")
 
Line 5: Line 5:
 
Motherboard is v1.2 - http://reprap.org/wiki/Motherboard_1_2
 
Motherboard is v1.2 - http://reprap.org/wiki/Motherboard_1_2
  
Missing cables
+
Printing: using ReplicatorG 034 following [http://wiki.makerbot.com/how-to-print instructions], and printing from [http://wiki.makerbot.com/building-from-an-sd-card sd card]
  
Power supply looks ok.
+
Log (newest topmost)
  
Printing: using ReplicatorG 034 following [http://wiki.makerbot.com/how-to-print instructions], and printing from [http://wiki.makerbot.com/building-from-an-sd-card sd card]
+
[[User:AlonLevy|AlonLevy]] 15:49, 20 May 2012 (PDT)
 +
 
 +
* replaced ribbon for Z.
 +
* put back original power supply after discovering 12V touch/no touch problem (didn't mark faulty power supply..)
 +
* upgraded extruder firmware to v3.0
 +
** connect USB2TTL cable directly to extruder board
 +
** use replicatorG
 +
** [http://wiki.makerbot.com/plastruder-firmware-update instructions] (for pastruder but apply just as well for our v2.2 board)
 +
* extruder problems:
 +
** started with white, think it's ABS, switch to black (sure it's PLA, much lower 'melting' temperature).
 +
** some black cable stuck in the middle.
 +
** need to move the support (called dino), open it up to remove piece.

Revision as of 22:49, 20 May 2012

We have a Cupcake and a Reprap that are not yet functional, this page will track the current status.

Cupcake

Motherboard is v1.2 - http://reprap.org/wiki/Motherboard_1_2

Printing: using ReplicatorG 034 following instructions, and printing from sd card

Log (newest topmost)

AlonLevy 15:49, 20 May 2012 (PDT)

  • replaced ribbon for Z.
  • put back original power supply after discovering 12V touch/no touch problem (didn't mark faulty power supply..)
  • upgraded extruder firmware to v3.0
    • connect USB2TTL cable directly to extruder board
    • use replicatorG
    • instructions (for pastruder but apply just as well for our v2.2 board)
  • extruder problems:
    • started with white, think it's ABS, switch to black (sure it's PLA, much lower 'melting' temperature).
    • some black cable stuck in the middle.
    • need to move the support (called dino), open it up to remove piece.